BATMAN / BEŞİRİ - Ayrancı İlkokulu

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.Nisan ayında okulumuzda "Bu Nedir?" etkinliği ve "Grafiti" etkinliği düzenlenmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Mrt

" Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında kültürümüzü yansıtan Anadolu masallarını öğrencilerimiz birbirlerine anlatarak, çeşitli soru ve anlamını yeni öğrendiği kelimelerle ilgili bulmacaları çözmeye çalıştı. Mart ayı boyunca masallara ağırlık vererek öğrencilerimiz hem dilsel becerileri hem de dinleme alışkanlıkları kazandı.

Mrt

İlçemizde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Konulu Kompozisyon Yarışması'nda okulumuz öğrencisi Ayşe Nur Selek ilçede birinci oldu. Sayın Kaymakamımız Muhammed Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüsamettin Akın ve şube müdürlerimizin de katıldığı törende öğrencimize hediyesi takdim edildi.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katıldığı programda,şehitlerimiz için yazılan şiirler ve türküler söylendi.

Mrt

Afet öncesi,afet sırasında ve afet sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda öğrencilerimiz uygulamalı şekilde bilgilendirildi.

Mrt

Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar. Bu bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir.

Haz

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri ile çevre temizliğine dikkat çekmek için köyde gezerek farkındalık oluşturmaya çalıştık.